Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Μελιτζανοκεφτέδες

Τα καλοκαιρινά λαχανικά προσφέρονται για πολλές συνταγές, ανάλογα με τα γούστα και τις γαστρονομικές συνήθειες του καθένα μας. Νομίζω ότι ήδη σας έχω πει πόσο αγαπώ τις μελιτζάνες έτσι λοιπόν σήμερα σκέφτηκα να μαγειρέψουμε μελιτζανοκεφτέδες. Μελέτησα αρκετές συνταγές, κυρίως στο διαδίκτυο, και δημιούργησα μια που ταιριάζει στις δικές μου γεύσεις απλά συνδυάζοντας υλικά από όλες αυτές που βρήκα. Είναι ένα «παιχνίδι» πολύ όμορφο, δημιουργικό και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!


Υλικά
8 μελιτζάνες φλάσκες
1 κούπα τυρί γραβιέρα τριμμένο
1 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένο
2 ντομάτες μπουρνελάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το τρίφτη
5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Περίπου 2 ποτήρια φρυγανιά για να δέσει το μείγμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλετε μπορείτε να τις βράσετε σε άφθονο αλατισμένο νερό, όμως έτσι θα τραβήξουν πολλά υγρά οπότε σιγουρευτείτε ότι τις έχετε στραγγίξει καλά. Τις ξεφλουδίζουμε και κρατάμε μόνο τη ψίχα τους, την οποία πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ ή με το γουδί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τη φρυγανιά την οποία προσθέτουμε στο τέλος, όση χρειαστεί για να δέσει το μείγμα. Μη βιαστείτε να τη βάλετε γιατί δε θέλουμε να γίνει πολύ σκληρό. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστοί με τριμμένη γραβιέρα από πάνω και συνοδεύονται άριστα, με μια σαλάτα και λευκό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου