Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Μπουκετάκια μπρόκολου με τζιντζερ και καβουρδισμένες νιφάδες αμυγδάλου

Υλικά
Μια πρόταση για να δείτε το βραστό μπρόκολο με άλλο μάτι!

1 κιλό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
3 κ.σ. σησαμέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κ.σ. νιφάδες αμυγδαλου
Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά προσέχοντας να μην το παραβράσουμε. Σε ενα γουόκ ή τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το τζίντερ. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το καβουρδίζουμε ελαφρά (προσοχή θέλει μερικά δευτερόλεπτα μόνο!). Μόλις καβουρδιστεί λίγο ριχνουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύει άριστα κρέας ή ψάρι ψητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου