Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Μανέστρα αρωματισμένη με σκόρδο και βασιλικό

Υλικά

1 χαρτί κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 μεγάλες ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει ενα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα προσεκτικά να μην καούμε και νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγομαγειρευτεί το φαγητό μας, προσθέτοντας πρίν τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Λίγο πρίν το κατεβάσουμε ρίχνουμε το βασιλικό. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το τυρί απο πάνω. Συνοδεύεται άριστα με μια σαλάτα εποχής και λευκό κρασί.

1 σχόλιο: